Energie voor bedrijven

Zakelijke energie en particuliere energie – De verschillen

De aanbieders van particuliere energie hebben te maken met een aantal strenge regels die in de wetgeving staan. Bij zakelijke energie zijn er geen beschermende regels waar u op terug kunt vallen. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor leveranciers om het contract stilzwijgend met 1 jaar te verlengen. Ook kan de opzegvergoeding bij zakelijke energie veel hoger zijn of wordt er geen bedenktijd van 14 dagen gehanteerd bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract.

Bespaar kosten door zakelijke energie

Energiekosten zijn voor een bedrijf vaak een grote kostenpost naast de kosten voor personeel, huur van het pand en andere vaste kosten. Zakelijke energie vergelijken zorgt ervoor dat u een goed beeld krijgt van de mogelijke besparingen die er voor uw bedrijf zijn en deze besparingen kunnen flink oplopen. Dit is een makkelijke manier voor uw bedrijf om te bezuinigen, zonder gevolgen voor de kwaliteit of productiviteit van uw bedrijf!

Hoe werkt zakelijke energie vergelijken?

Het vergelijken van zakelijke energie is erg makkelijk, zeker als u gebruikmaakt van onze energievergelijker. Het enige wat u in hoeft te vullen is het adres van uw bedrijfspand, het type elektriciteitsmeter en informatie over uw huidige verbruik. Hierna krijgt u direct te zien welke leverancier voor u de goedkoopste energie levert. Als u een geschikte leverancier voor uw zakelijke energie gevonden heeft kunt u ook direct overstappen via onze website.

Prijzen van zakelijke energie

Als u al een contract voor zakelijke energie afgesloten heeft bij een leverancier is de kans groot dat u momenteel te veel betaalt voor uw zakelijke energie. Omdat kosten een belangrijk element zijn binnen een bedrijf kunt u door een besparing op uw energie te realiseren de winst van uw bedrijf verhogen. Een kostenverlaging door het overstappen op de goedkoopste energieleverancier kan resulteren in een forse jaarlijkse besparing. Het is namelijk zo dat de prijsconcurrentie op de zakelijke energiemarkt zorgt voor grote prijsverschillen tussen aanbieders van zakelijke energie.

Voorwaarden van zakelijke energie

Bij het vergelijken van zakelijke energie is het extra belangrijk dat u de voorwaarden goed doorleest. Als u dingen tegenkomt die u onduidelijk vindt, is het verstandig om uitleg te vragen bij uw leverancier. Veel energieleveranciers zijn coulanter voor kleinzakelijke energie afnemers, bijvoorbeeld door wel een 14 dagen bedenktijd te hanteren. Leveranciers hebben bij grootzakelijke energie vaak wel pittige voorwaarden.

Zakelijke energie vergelijken op andere factoren

In onze zakelijke energievergelijker kunt u op meer kenmerken sorteren dan alleen op de maandelijkse kosten. U kunt namelijk ook specifiek sorteren op bijvoorbeeld de soort energie (groen of grijs) en de looptijd van de aangeboden contracten. Dit kunt u doen door te kiezen op welk kenmerk u wilt sorteren en daarna op “filter toepassen” te klikken.